رایکن یاماموتو ، معمار ژاپنی به عنوان برنده جایزه معماری پریتزکر در سال ۲۰۲۴ میلادی شناخته شد!

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : دقایقی پیش رایکن یاماموتو ، معمار ژاپنی به عنوان برنده جایزه معماری پریتزکر در سال ۲۰۲۴ میلادی (چهل و ششمین دوره از این جایزه بین‌المللی) اعلام شد!

این معمار ۷۸ ساله‌ی ژاپنی (متولد سال ۱۹۴۵ در شهر پکن کشور چین) در سال ۱۹۶۸ از گروه معماری، کالج علم و فناوری دانشگاه نیهون به عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی در شهر توکیو در کشور ژاپن فارغ‌التحصیل شد و در سال ۱۹۷۱ نیز مدرک کارشناسی ارشد معماری خود را از دانشکده معماری دانشگاه هنر توکیو دریافت کرد.

او در سال ۱۹۷۳ دفتر خود را تاسیس کرد. اولین پروژه او، ویلا یاماکاوا در شهر ناگانو در کشور ژاپن بود (سال ۱۹۷۷). این ویلا که در دل جنگل طراحی شده بود، از هر طرف در معرض دید قرار داشت و به صورتی طراحی شده بود که کاملا شبیه به یک تراس در فضای باز باشد!

ویلا یاماکاوا در شهر ناگانو در کشور ژاپن اثر رایکن یاماموتو

البته این تجربه به طور قابل توجهی بر کارهای آینده‌ او نیز تاثیر گذاشت، چرا که او این ایده را با مسکن هوتاکوبو در شهر کوماموتو ژاپن (سال ۱۹۹۱) در مسکن اجتماعی گسترش داد… شفافیت در فرم، مواد و فلسفه‌ی طراحی سه عنصر اساسی‌ای هستند که در آثار او دیده می‌شوند.

رایکن یاماموتو، استاد مدعو در دانشگاه کاناگاوا در شهر یوکوهاما، ژاپن می‌باشد. او همچنین استاد مدعو در دانشگاه هنر توکیو (سال ۲۰۲۲ میلادی تا ۲۰۲۴) نیز بوده است و در دانشکده مهندسی و تحصیلات تکمیلی (سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳) دانشگاه نیهون تدریس کرده است.

در سوابق علمی وی، حضور و تدریس در دانشکده تحصیلات تکمیلی معماری دانشگاه ملی یوکوهاما (سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱)،گروه معماری دانشگاه کوگاکوین (سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷) و همچنین حضور به عنوان ریاست دانشگاه هنر و طراحی ناگویا زوکی (سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲) نیز به چشم می‌خورد.

آثار معماری ساخته شده او را می‌توان در سراسر ژاپن، جمهوری خلق چین، جمهوری کره و سوئیس یافت.

جایزه پریتزکر به عنوان مهم‌ترین و برترین جایزه در دنیای معماری که به‌ دفعات زیاد از آن با عنوان جایزه نوبل معماری یاد شده‌ است، هر ساله فارغ از ملیت، نژاد و مذهب به ‌منظور بزرگداشت معمار یا معماران (زنده‌ای) اهدا می‌‌شود که آثار ساخته‌ شده‌ی ایشان، کمک‌ های قابل توجه و و پیوسته‌‎ای به زندگی بشریت داشته است (ترکیبی از صفاتی همچون استعداد، بینش و تعهد)…

 

در این‌باره بیشتر بخوانید:

گازیبو : خانه شخصی رایکن یاماموتو معمار ژاپنی برنده جایزه معماری پریتزکر ۲۰۲۴

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *