اختصاصی هنر و معماری آبگینه : استودیوی معماری استرالیایی Biasol (واقع در ملبورن) در جدیدترین پروژه ی خود در منطقه Essendon شهر ملبورن کشور استرالیا، به طراحی متفاوت فضای داخلی رستوران Billie Buoy پرداخته است! این استودیوی معماری در طراحی رستوران Billie Buoy ، دست به اقدام جسورانه ای زده است؛ استفاده از رنگ صورتی و آبی و به نوعی اشاره ای کوچک به سبک دهه ۱۹۸۰ میلادی!
درباره سبک دهه ۱۹۸۰ میلادی لازم به بیان است این سبک که سرآغاز آن از بریتانیای کبیر است، یکی از پرطرفدارترین سبک های دکوراسیون داخلی می باشد که از دهه ۱۹۸۰ میلادی تا به امروز، در طراحی خانه ها استفاده شده است. سبک دکوراسیون شابی شیک (Shabby Chic) ، شامل ترکیبی از مبلمان آنتیک با رنگ های پاستلی می باشد که فضایی با ظرافت و زیبایی در خانه ایجاد می کند! از ویژگی های اصلی سبک دکوراسیون شابی شیک (Shabby Chic) سادگی و آرامش فضای خانه می باشد.
جالب است بدانید این سبک برخلاف دکورهای گران قیمت سلطنتی که در دهه ۱۹۸۰ میلادی مرسوم شده بود، بیشتر با بازیافت و بازسازی مبلمان به دست می آمد و ظاهری کهنه و قدیمی داشت! شبی شیک (Shabby Chic) از دیگر سبک ها مانند دکورهای رنگی سوئدی و قصرهای ییلاقی فرانسوی الهام گرفته است.
به صورت کلی، سبک دکوراسیون شابی شیک (Shabby Chic) نوعی توازن بین ظاهر قدیمی و رنگ و رو رفته کلبه های روستایی انگلیسی و ظرافت و زیبایی سبک کلاسیک ایجاد می کند که نتیجه آن به وجود آمدن یک محیط ایده آل است!
معماران Biasol درباره طراحی این پروژه چنین می گویند: ” ما برای طراحی این فضا ، به روزهای قبل از رواج اینترنت و تلفن همراه رجوع کردیم! لدت استفاده از آتاری و واكمن را یه یاد آوردیم! با آهنگ های مدونا (خواننده، ترانه سرا و بازیگر مشهور آمریکایی) و New Order (یک گروه موسیقی راک انگلیسی) خندیدیم! و یک فیلم از جان هیوز (نویسنده، کارگردان و تهیه کننده آمریکایی که بخاطر برخی از پرفروش ترین کمدی های دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی شهرت دارد) را در VHS (سیستم ویدئوی خانگی بر پایه نوار مغناطیسی) به تماشا نشستیم! “
در رنگ آمیزی دیوارها و همچنین رنگ مبلمان و… این رستوران ۶۰ مترمربعی ، معماران Biasol دو رنگ صورتی و آبی را برگزیدند (مترادف با سبک دهه ۱۹۸۰ میلادی)! رنگ آبی ، دیوارها و سقف پروژه را پوشانیده است؛ همچنین از همان برای متریال صندلی ها نیز استفاده شده است! برای پوشانیدن کف ، از آجرهای سیاه و سفید لکه دار استفاده شده است. پیشخوان این رستوران نیز با بهره گیری از متریال براقی ساخته شده است.
همچنین مجموعه ای از قفسه های نگهدارنده فولادی نیز در سرتاسر رستوران دیده می شود؛ و درها و فضاهای ورودی نیز به صورت طاقی شکل ساخته شده است. نکته جالب در طراحی فضای بیرونی این رستوران، توجه معماران به مطرح شدن این برند غذایی در فضای مجازی و اینستاگرام است! بدین صورت که بر روی یکی از دیوارهای منتهی به خیابان، جمله ” wake me up when I’m famous ” نقش بسته است! و این اتفاق، دلیل ندارد جز فراهم آوردن یک فضای مناسب برای گرفتن عکس های اینستاگرامی!
در انتها بد نیست بدانید استودیوی معماری Biasol در سال ۲۰۱۲ میلادی و توسط Jean-Pierre پایه گذاری شد! این استودیوی معماری در طراحی های خود، به اصل تعامل و هماهنگی بین رشته ای باور دارد.
عکاس: Timothy Kaye
منبع:
محمد سیمری