صربستان از پاویون خود برای اکسپو ۲۰۲۵ رونمایی کرد: مفهوم جنگل شناور برای بیان چشم‌انداز رویایی اکسپو بلگراد ۲۰۲۷

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : کشور صِربِستان با نام رسمی جمهوری صربستان و واقع در مرکز جنوب خاوری اروپا در فاصله سیصد و سی و دو روز تا برگزار اکسپو ۲۰۲۵ اوزکا از پاویون خود رونمایی کرد! این پاویون به عنوان برنده مسابقه ملی طراحی پاویون صربستان، توسط استودیو معماری آلِاتِک و به عنوان کانسپتی برگرفته از مفهوم جنگل شناور طراحی شده است! این پاویون در تلاش خواهد بود چشم انداز طبیعی این کشور در قالب استراتژی های طراحی معماری و همچنین همسو با موضوع “بازی برای بشریت” به عنوان تمرکز اصلی نمایشگاه تخصصی آینده در سال ۲۰۲۷ میلادی که در شهر بلگراد برگزار خواهد شد، بیان کند…

لازم به بیان است در سال ۲۰۲۷ میلادی، شهر بلگراد به عنوان پایتخت و بزرگ‌ترین شهر در کشور صربستان، میزبان برگزاری اکسپویی با موضوع “بازی برای بشریت: ورزش و موسیقی برای همه” خواهد بود! رویدادی که از ۱۵ می تا ۱۵ آگوست ۲۰۲۷ میزبان ۱۲۰ کشور و ۱۰ سازمان بین المللی خواهد بود.

بهمن ماه ۱۴۰۲ شمسی بود که الکساندار ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان طرح توسعه این کشور در سه سال آینده با نام جهش به سوی آینده ۲۰۲۷ را تشریح نمود. طرحی متشکل از ۱۷.۸ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری که براساس اولویت‌هایی همچون بالا بردن سطح زندگی شهروندان، نوسازی کشور، توسعه زیرساخت‌ها، پساصنعتی‌سازی، کشاورزی و محیط‌ زیست و… تنظیم شده است.

پاویون صربستان در اکسپو ۲۰۲۵

پاویون کشور صربستان برای نشان دادن انسجام و هماهنگی میان میراث فرهنگی، میراث طبیعی کشور و همچنین مشارکت این کشور در رشد علم و توسعه جهانی طراحی شده است. این پاویون از بازدیدکنندگان خود دعوت می‌کند تا یکپارچگی مناطق شهری و طبیعی را تجربه نمایند…

همانگونه که در بالا نیز اشاره شد، این پاویون، کانسپتی برگرفته از مفهوم جنگل شناور است! به بیان دقیق تر، طرح این پاویون از جزیره “راتنو اُستُروُ” یا جزیره جنگ بزرگ، در محل تلاقی دو رود ساوا و دانوب الهام گرفته شده است؛ یک پارک جزیره با طبیعت بکر و دست نخورده که در تعامل با شهرنشینی متراکم شهر بلگراد می باشد.

مفهوم (یا عنصر طبیعی) جنگل شناور با هدف ترویج راه حل های مبتنی بر میکرو اقلیم های سالم و ایجاد یک اکوسیستم پررونق با تمرکز بر ایجاد تعادل میان ویژگی های طبیعت و شهر مورد توجه بوده است. اما نمای سبز را می توان هم در داخل و هم در فضای باز این پاویون تجربه کرد؛ ایده ای که باعث افزایش بهره وری انرژی و نگهداری آسان آن می شود. البته در فضاهای داخلی این پاویون نیز با نوآوری های تکنولوژیکی و راه حل های طراحی یکپارچه با هدف نمایش چشم اندازی از زندگی متنوع در آینده مواجه خواهیم بود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *