کتابخانه و مرکز آموزشی دانشکده اقتصاد و بازرگانی وین

کتابخانه و مرکز آموزشی دانشکده اقتصاد و بازرگانی وین

معمار: Zaha Hadid

موقعیت: اتریش

مساحت: ۲۸۰۰۰ متر مربع

سال پروژه:۲۰۱۳

در سال ۲۰۰۸ شرکت معماری BUS در مسابقه طراحی کتابخانه و مرکز آموزشی دانشکده اقتصاد و بازرگانی وین برنده شد و طبق طرح این شرکت، دانشگاه به هفت قسمت تقسیم میشود که هر قسمت برای کارکرد های آموزشی و علمی دانشگاه اختصاص داده شده است. در همان سال، معمار فقید ذاها حدید موفق به کسب رتبه اول مسابقه ای شد که برای طراحی کتابخانه و مرکز آموزشی مجموعه در نطر گرفته شده بود.

ساختمان کتابخانه و مرکز آموزشی که توسط ذاها حدید طراحی شده است، در یکی از جداره ها بصورت کنسولی قدرتمند که توجه تمام کاربران را به خود جلب میکند، از محوطه خود به بیرون آمده است. فضا های نرم و پویا و خطوط منحنی داخل کتابخانه در تضاد با خطوط صاف و تیز نما از ویژگی های شاخص این ساختمان است.

 

در برنامه فیزیکی این کتابخانه، فضا هایی مانند آزمایشگاه، کتاب فروشی، سالن ورزشی، مرکز همایش، کافه و رستوران نیز وجود داشت و مجموعه ای فرا تر از یک کتابخانه معمولی باید طراحی و اجرا میشد. ذاها حدید و همکارانش، با طرح نفس گیر شان توانستند که این پیچیدگی برنامه فیزیکی را به گونه ای خلاقانه حل کنند. و این یعنی «خلاقیت» در معماری.

ذاها حدید: کار کردن در وین برای من بسیار دلنشین بود. دلبستگی های زیادی نسب به شهر پیدا کرده بودم. کتابخانه و مرکز آموزشی این دانشگاه، فضایی است برای تبادل اطلاعات و ایده ها بین دانشجویان و این شگفت انگیز است. از این که در توسعه دانشگاه نقش داشتم لذت میبردم.

در چند سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و گسترش اینترنت، برنامه های فیزیکی و مبانی نظری در مورد کتابخانه ها و مراکز آموزشی تغییرات زیادی به خود دیده است. دور شدن از کتاب های کاغذی و جست و جوی هر چیز در فضای مجازی در میان نسل جوان، معماری کتابخانه ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

این ساختمان از دو قسمت تشکیل شده است که توسط نمای فیبر و بتن، کاملا متمایز از یکدیگر هستند. حجم تیره رنگ که با کنسولی بلند و کشیده به سمت مرکز محوطه بر روی حجم سفید قرار گرفته است، سالن بزرگ مطالعه را در خود جای داده است که منظری زیبا از پارک مجاور نیز در اختیار کاربران قرار میدهد. حجم سفید رنگ نیز مراکز آموزشی را شامل میشود.

 

تحریریه هنر و معماری آبگینه

منبع:

Archdaily.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *