ساختمان اداری و تجاری هیترا
موقعیت: تهران، خیابان ولنجک، تقاطع خیابان های ساسان و سیزدهم، پلاک ۴۰
معمار/معماران: هومن بالازاده (دفتر معماری هوبا طرح)
مسئول پروژه: الهام سیفی آزاد
تیم طراحی پروژه: الهام سیفی آزاد ، پریما جهانگرد ، مونا رضوی ، سعید فرشباف
کارفرما: رحيم زاده
تاریخ طراحی پروژه: بهار سال ١٣٩٣ شمسی
تاریخ اﺗﻤام پروژه: تابستان سال ١٤٠٠ شمسی
مساحت زمین: ۹۳۱.۶۱ مترمربع
مساحت زیربنا: ۵۹۶۰ مترمربع
تاسيسات مكانيکی: مهدی مهرآوران
فاز دو: بابک نصیرآبادی ، فاطمه دهقانی
نورپردازی: شرکت نورپردازی فاد
مبلمان: شرکت ویرا ، مبل نظری @nazarigroup ، شرکت آرویناژ
تصویرسازی سه بعدی: مونا رضوی ، خشایار عبدالحمیدی ، مصطفی داداش پور ، سعید فرشباف
ماکت: مهران علی نژاد
ارائه: ماندانا تنباکوئی ، شایان عربشاهی ، مرجان نراقی
عکس: پرهام تقى اف ، ديد استديو ، خاطره عشقى
رتبه دوم در بخش ساختمان های عمومی جایزه معمار ۱۴۰۰ شمسی
رتبه اول در گروه ساختمان های عمومی (از طراحی تا اجرا) چهاردهمین دوره جایزه معماری ایران مهر ماه سال ۱۴۰۰ شمسی
رتبه اول در گروه ساختمان های تجاری مجله ۲A
رابطه ی تک دانه ساختمانی با شهر در مقیاس خرد موضوعی است که در پروژه های کوچک مقیاس شهری، کمتر فرصت پرداختن به آن وجود دارد. الگویی برد-برد که بتواند منافع شهر و ساختمان رابه طور همزمان فراهم کند. در راستای سناریوی الگوی برد-برد، می توان فضاهایی بدون حائل در اختیار شهر قرار داد تا این فضاها بتوانند محله های تهران را تبدیل به فضاهای پویاتری نمایند که در آن فضاهای تجاری فقط به صورت الگوی درونی شکل نگیرند و تعامل بیشتری با بافت پیرامونی خود داشته باشند.
بازتعریف قوانین مدون در پروژه های محدود شهری باعث ایجاد الگو در بافت و در نتیجه اصلاح آنها می گردد؛ قوانینی مانند سطح اشغال، وید و توده، میزان مصرف شیشه و صلبیت. در این پروژه این قوانین در عین رعایت، بازنگری هایی را نیز به خود دیده است. در این پروژه در جهت ایجاد مقیاس انسانی در تلاقی دو خیابان، تصمیم به جابه جایی سطح اشغال ۵۰ درصد در طبقات شده است که هر طبقه همواره با همان ۵۰ درصد اشغال در محدوده ۶۰ درصد + ۲ تعریف شده است.
موضوع دیگر این سیاست گذاری در پروژه، بهره گیری از دید شهر از داخل پروژه بوده است که بازشوهای بزرگ تری در این ساختار در پوسته فراهم شده است که پوسته در عین حال که ثابت می باشد، ولی دید داخل را محدود نمی نماید. تکنیک به کار رفته در این ساختار، ترکیب سازه فلزی با آجر به صورت پیش ساخته و نصب خشک است! این روش امکان گریز از محدودیت ابعاد بازشوهای تولید شده از مصالح آجر را فراهم کرده است.
هدف در سازماندهی کالبدی این پروژه ، رسیدن به یک دیاگرام کالبدی یکپارچه برای شکل گیری واحدهای اداری و تجاری و ورودی های مجموعه است. در این جهت ایده کالبدی طرح از قرارگیری وید داخلی در بیرون پروژه شروع شد تا بدین وسیله واحدهای میانی نور جنوب و دید شهر را بتوانند داشته باشند. دیاگرام کالبدی طرح بر اساس نیروهای توسعه ی فضای خالی شکل گرفت تا بتواند هم ورودی را تعریف کند و هم نور را به سطوح داخلی هدایت کند. این دیاگرام ، میزان سطح تماس شهر با پروژه را افزایش داده و از قسمت همکف (ضلع شمال) تعریف کننده فضای بیرونی و مرتبط با شهر می باشد. ورودی اداری و لابی مجموعه در بخش اداری خود را به فضای باز میانی مجموعه می رساند. به گونه ای که جریان برد-برد بین فضاهای اداری-تجاری و شهر از طریق آن پدید آید.
Hitra Office Building
Tehran, Iran
Architects: Hooman Balazadeh
Project Manager: Elham Seifi Azad
Project Team: Elham Seifi Azad , Fatemeh Dehghani, Parima Jahangard , Saeid Farshbaf
Year: 2014
Area: 5.526
Project Managet: Mr. Rahim Zadeh
Rendering: Mona Razavi