شهر جدید تِلُسا ؛ همکاری خلاقانه بیارکه اینگلس و کارآفرین آمریکایی مارک لور

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : بیارکه اینگلس (Bjarke Ingels) معمار هلندی و بنیانگذار معماران بیگ (BIG) به تازگی تصاویر و جزئیاتی از پروژه جدید و متفاوت خود رونمایی کرده است؛ برنامه ریزی و طراحی شهری به نام تِلُسا (Telosa) برای کارآفرین، تاجر و سرمایه گذار سرشناس آمریکایی مارک لور (Marc Lore) در قلب صحرای ایالات متحده آمریکا!

شهر تِلُسا (Telosa)

این شهر که از صفر طراحی و اجرا خواهد شد، در زمینی به مساحت ۱۵۰ هزار هکتار در ناحیه ی غربی ایالات متحده آمریکا واقع می باشد. اما در بیانه ای که پیرامون شهر تِلُسا (Telosa) منتشر شده است، این چنین آمده است:

” چشم انداز ما ایجاد یک شهر جدید در آمریکا است که استانداردهای جهانی پیرامون زندگی شهری را ارتقا خواهد بخشید؛ پتانسیل های انسانی را گسترش می دهد و به فرصت و بستری ایده آل برای رشد بیش از پیش نسل های آینده تبدیل خواهد شد. بهره گیری از مصالح ساختمانی پایدار، حضور خودروهای خودران و هواپیماهای برقی و همچنین بهره گیری گسترده از سیستم حمل و نقل زیرزمینی تنها بخشی از ایده های ما برای آفریدن شهری متفاوت است… “

ایده ی ابتدایی طراحی این شهر توسط مارک لور (Marc Lore) آمریکایی مطرح شده بود که در ادامه توسط بیارکه اینگلس (Bjarke Ingels) کامل شد… مارک لور (Marc Lore) مدیر سابق بخش تجارت الکترونیک فروشگاه زنجیره ای والمارت (Walmart) به عنوان یک ابرشرکت خرده فروشی چندملیتی در ایالات متحده آمریکا می باشد؛ او در سال ۲۰۱۶ میلادی استارتاپ خود با عنوان jet.com را به مبلغ ۳٫۳ میلیارد دلار به والمارت (Walmart) فروخت! درباره والمارت (Walmart) بد نیست بدانید این ابرشرکت دارای بزرگ ترین شبکه فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای مواد غذایی، سوپرمارکت‌ ها و همچنین هایپرمارکت‌ ها در جهان می‌ باشد! این ابرشرکت در سال مالی ۲۰۱۹ میلادی با فروشی معادل ۵۱۴ میلیارد دلار آمریکا به‌ عنوان بزرگ ترین شرکت جهان بر پایه میزان درآمد شناخته شد! همچنین این ابرشرکت با بیش از دو میلیون کارمند، بزرگ ترین کارفرمای خصوصی جهان به‌ شمار می‌ آید.

مارک لور (Marc Lore)

در این بین، مارک لور (Marc Lore) ایده های جالب توجهی را در ابرشرکت والمارت (Walmart) پیاده سازی نمود! او تمرکز ویژه ای بر روی نیاز مشتری و همچنین یافتن راهی برای ارائه قیمت‌ های پایین به آن‌ ها داشت. وی در این مصاحبه ای در این باره می گوید: ” عقیده ما این است که با قدرت دادن به مشتری، تجربه ی خرید هوشمندانه‌ تری را برای او فراهم نماییم! به صورتی که که مشتری، خود بداند کدام روش خرید برای او بهتر است… اکنون مشتریان ما می‌ توانند اجناس موردنیاز خود را به صورت مستقیم و با هزینه کمتری از فروشگاه‌ ها خریداری نمایند و یا بدون پرداخت هزینه از امکان ارسال دو روزه کالا از طریق کشتی که کاملا رایگان است، استفاده کنند… “

برنامه ریزان و سازمان دهندگان شهر تِلُسا (Telosa) به عنوان پایدارترین شهر جهان بر این باورند که جمعیت این شهر در ۴۰ سال آینده به بیش از پنج میلیون نفر افزایش می یابد (این شهر تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۵۰ هزار نفر را در خود جای خواهد داد)! لازم به بیان است تراکم این شهر، ۳۳ نفر در هر هکتار خواهد بود (تقریبا معادل با شهر سانفرانسیسکو). می توان گفت فرآیند طراحی این شهر همسو با ضوابط مطرح شده توسط ابنزر هاوارد انگلیسی پیرامون طراحی باغ شهرها می باشد. ابنزر هاوارد که برخی او را معمار یا شهرساز می دانند، فاقد تحصیلات آکادمیک بود! ابنزر هاوارد شرط ایجاد باغ شهرها را رعایت حداقل ۵۰ کیلومتر فاصله از شهر اصلی می دانست و در عین حال بر استقلال کامل باغ‌ شهر به شکلی که کار و سکونت توام برای ساکنان برقرار باشد، تاکید کرده بود… باغ شهر طبق تعریف انگلیسی خود بایستی توسط کمربند سبز احاطه شود و ۷۵۰ متر مربع زمین در اختیار هر عضو خانواده قرار دهد.

براساس صحبت های منتشر شده از زبان بیارکه اینگلس (Bjarke Ingels)، در مرکز شهر تِلُسا (Telosa)، برج دیده وری سبز بلند قامتی با نام Equitism احداث خواهد شد که توسط دیگر ساختمان های بلندمرتبه احاطه خواهد شد (این برج دیده وری به چراغی برای شهر تِلُسا تشبیه شده است).

 

منبع:

dezeen.com

 

معمار | معمار محتوا

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *