رستوران Boqueria در شیکاگو اثر استودیو معماری رضوی ؛ فینالیست جایزه طراحی رستوران سال ۲۰۲۱

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : به تازگی لیست اسامی فینالیست های جایزه طراحی رستوران و بار (Restaurant & Bar Design Awards) در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است! اما در میان برگزیدگان این مرحله، نام پروژه شعبه رستوران Boqueria در شهر شیکاگو (Chicago) ایالات متحده آمریکا (USA) اثر استودیو معماری علیرضا رضوی (Studio Razavi Architecture⁠⁠) ، معمار ایرانی در بخش Americas – Surface Interiors⁠⁠ نیز به چشم می خورد (برندگان نهایی این رقابت در سال ۲۰۲۱ میلادی در تاریخ ۱۴ اکتبر سالجاری اعلام خواهند شد).

جایزه طراحی رستوران و بار در سال ۲۰۲۱

Restaurant & Bar Design Awards 2021 (Shortlist)

Americas – Surface Interiors⁠⁠

Amal (Toronto, Canada) Studio Munge⁠⁠

Boqueria (Chicago, USA) Studio Razavi Architecture⁠⁠

Hiyakawa (Miami, USA) Bea Interiors Design⁠⁠

Ilios (Cancun, Mexico) Filipao Nunes Arquitectos⁠⁠

Stereoscope (Newport Beach, USA) Wick Architecture and Design + LAND Design Studio⁠⁠⁠⁠

 

جایزه طراحی رستوران و بار (Restaurant & Bar Design Awards) به عنوان شناخته شده ترین و برجسته ترین جایزه جهانی در این حوزه بیش از یک دهه می باشد که پذیرای آثار گوناگونی پیرامون موضوع طراحی فضاهای پذیرایی و مهمان پذیر (رستوران ها، ون های برگر، فضاهای مهمان پذیر هتل ها، فرودگاه ها، موزه ها و…) از کشورهای گوناگون (بیش از ۱۰۰ کشور) بوده است!

علیرضا رضوی، بنیانگذار استودیوی معماری رضوی با پروژه طراحی فضای داخلی رستوران اسپانیایی Boqueria شعبه شهر شیکاگو (Chicago) واقع در ایالات متحده آمریکا (USA) در این رقابت شرکت کرد.

مجموعه رستوران های اسپانیایی Boqueria به عنوان یک رستوران تاپاس (Tapas) شناخته می شود! در کشور اسپانیا به انواع مواد و غذاهای اشتهاآور خاص خودشان، تاپاس می گویند (تاپاس در اصل یک نوع پیش غذا است). تاپاس انواع مختلفی دارد؛ بد نیست بدانید چیزی در حدود ۸ تا ۱۲ نوع تاپاس در رستوران‌ های کشور اسپانیا سرو می‌ شود. این پیش غذا (که ممکن است سرد یا گرم باشد) به طور معمول در زمانی بین پایان کار روزانه و قبل سرو شام میل می شود.

اما درباره تفکر طراحی این پروژه بد نیست بدانید منطقه ای که پروژه در واقع است، تاثیر قابل توجهی در فرآیند طراحی داشته است (حضور پروژه در منطقه وست لوپ (West Loop) شهر شیکاگو به عنوان یک منطقه صنعتی). در این منطقه اکثر ساختمان ها ظاهر صنعتی خود را حفظ کرده اند: صفحات کف با ابعاد بزرگ در تعامل با ستون ها!

رستوران Boqueria در شهر شیکاگو طراحی شده توسط استودیو معماری رضوی

معماران نیز سازماندهی و چینش فضاهای داخلی این پروژه را به صورت افقی و لایه بندی شده پیش بردند؛ ایده ای برای ارتباط هر چه ساده تر و گویاتر با مشتریان. عمده مصالح استفاده شده در این پروژه، چوب و کاشی های مشکی رنگ می باشند (اشاره ای به ماهیت از گذشته تا به امروز برند Boqueria). همچنین وسایل و تجهیزات روشنایی برای نورپردازی فضاهای مختلف در این پروژه به صورت سفارشی طراحی شده اند!

پلان
مقطع

 

Boqueria Chicago

Chicago, USA

Architects: Studio Razavi Architecture

Lead Architect: Alireza Razavi

Area: 404 m²

Year: 2019

Photography: James Florio

Once a design has contributed defining a brand, growth poses an interesting challenge for architects. How does one convey an established identity and familiarity of brand while refraining from copy pasting previous designs over to a new location?

Boqueria in Chicago is located in the West Loop, in the former industrial & meatpacking neighborhood of Fulton-Randolf District which is being currently gentrified. Most buildings, new & old, have retained an industrial look: large open floor plates with columns. Because these spaces are predominantly horizontal in proportion, our approach was to layer the information so the design in its totality would provide a clear understanding of how it is organized.

Prevailing materials are wood and black tiles, both not only reminiscent of the original Boqueria but also because of the feelings associated with them. One taking on a nice patina over time, the other providing a feeling of permanence & protection throughout the space. All light fixtures have been custom designed to create a variety of lighting atmospheres but also as a reminder of the eclecticism of Boqueria.

 

منبع:

restaurantandbardesignawards.com

 

معمار | معمار محتوا

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *