اختصاصی هنر و معماری آبگینه : به تازگی معماران زاها حدید از طرح خود برای سامانه حمل و نقل فوق سریع هایپرلوپ کشور ایتالیا رونمایی کرده اند! این استودیوی معماری مستقر در لندن چندی پیش توافقنامه ای را پیرامون هایپرلوپ ایتالیا با مسئولان حمل و نقل این کشور منعقد کرده بود. ترابری تندرو هایپرلوپ بی شک نقطه عطفی برای آینده صنعت حمل و نقل جهانی به عنوان چهارمین انقلاب صنعتی خواهد بود.
اما درباره هایپرلوپ بد نیست بدانید این سامانه حمل و نقل فوق سریع براساس ایده ای از ایلان ماسک مطرح شد. این تکنولوژی سریع ترین سیستم حمل و نقل جهان خواهد بود که می تواند مسافران را با سرعتی در حدود ۷۰۰ مایل در ساعت (بیش از ۱۱۲۵ کیلومتر بر ساعت) جابجا نماید! در این سیستم حمل و نقل فوق سریع، کپسول هایی که برای نشستن مسافران طراحی شده است در لوله هایی که تقریبا دارای شرایط خلا می باشند، حرکت می کنند. لوله های خلا باعث می شود تا اصطکاک به حداقل ممکن برسد و شرایط برای رسیدن به سرعت های بالای ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت فراهم شود!
جالب است که بدانید کپسول های حمل مسافر به جای استفاده از چرخ، به گونه ای طراحی شده اند که روی هوا اسکی می کنند و سُر می خورند! این تکنولوژی چیزی به مانند ایده ی اجرا شده در میزهای بازی ایرهاکی است! حرکت روی هوا یا جابجایی از طریق شناوری مغناطیسی به منظور کاهش اصطکاک انجام می گیرد. توجه داشته باشید انرژی موردنیاز برای این فرآیند از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود.
لازم به بیان است جابه جایی با هایپرلوپ می تواند بسیار ارزان تر و سریع تر از سفر با قطار و یا خودرو باشد! و نسبت به سفرهای هوایی علاوه بر قیمت پایین تر، آلودگی کمتری هم داشته باشد. همچنین ساخت و آماده سازی تجهیزات این سامانه حمل و نقل فوق سری، ارزان تر و سریع تر از ساخت راه آهن تمام می شود! هایپرلوپ می تواند فشار ترافیکی جاده ها را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش دهد، مسافرت بین شهری را آسان تر نماید و منافع اقتصادی زیادی را به همراه داشته باشد.
پاتریک شوماخر ، معمار آلمانی در این باره می گوید:
” ما مشتاقانه منتظر آغاز فرآیند احداث هایپرلوپ ایتالیا هستیم! هایپرلوپ ایده ی فوق العاده ای است برای تعامل هر چه بیشتر معماری و برنامه ریزی شهری با کارآمدترین و پایدارترین شبکه حمل و نقل جهانی؛ ترکیبی از نوآوری در طراحی و فناوری های سازگار با محیط زیست و روش های ساختِ جدید. “
فاز اول پروژه هایپرلوپ ایتالیا در مسیر شهر میلان و فرودگاه میلانو مالپنسا (Milano-Malpensa) به عنوان یکی از سه فرودگاه شهر میلان ایتالیا، مهم ترین فرودگاه بخش شمالی ایتالیا و همچنین دومین فرودگاه شلوغ این کشور با جابه جایی بیش از ۱۹ میلیون مسافر در سال اجرا خواهد شد (میلانو مالپنسا به بیش از ۲۰۰ مقصد در سراسر جهان از جمله تهران پرواز مستقیم دارد)؛ پروژه ای که باعث کاهش زمان سفر میان این دو نقطه از ۴۳ دقیقه به ۱۰ دقیقه می شود!