خانه آجری ؛ پاسخ خلاقانه معماری هند به آب و هوای گرم و خشک این کشور

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : پروژه ی خانه آجری در بارشی، یکی از زیباترین شهرهای ایالت سولاپور کشور هند ساخته شده است. مالک این خانه، یک کشاورز جوان است! او تصمیم داشت میراث فرهنگی و تاریخی غنی ایالت سولاپور را در خانه ی خود به نمایش بگذارد! به همین دلیل، به نزد استودیوی طراحی معماری Humane (مستقر در شهر پونه) مراجعه کرد؛ آن ها نیز پس از مطالعه و بررسی های بسیار تصمیم گرفتند تا کانسپت طراحی این خانه را با الهام از فرهنگ بومی ایالت سولاپور و در نظر گرفتن آب و هوای گرم و خشک این ایالت تدوین نمایند… در ادامه ی این مطلب، مرور کوتاهی خواهیم داشت بر مهم ترین جنبه های زبان معماری خانه آجری! با ما همراه باشید.

The Brick House

به محض ورود به خانه آجری با یک حیاط جذاب مواجه می شویم! عنصر قابل توجه در این حیاط، یک حوض منقش به گل های نیلوفر آبی است… اما نمی توان نقش سنگ و چمن، به عنوان بازیگران نقش اصلی کفسازی حیاط را در افزایش جذابیت فضاهای خارجی خانه نادیده گرفت.

The Brick House | Studio Humane

نمای بیرونی این ساختمان مسکونی، با کمک متریال آجر طراحی شده است. با عبور از مقابل این نمای آجریِ تماشایی و در ورودی خانه، وارد فضایی درونگرا خواهیم شد… مهم ترین بخش فضاهای داخلی این ساختمان ۶۵۰ متر مربعی، فضای نشیمن آن است. جالب است که بدانید در میانه ی فضای نشیمن خانه آجری، یک حیاط داخلی جانمایی شده است! این حیاط می تواند هوای داخل خانه را به خوبی هر چه تمام تهویه کند و منبعی از نور طبیعی نیز به شمار آید.

The Brick House

اما بیایید نگاهی بیندازیم به پالت متریال پروژه ی خانه آجری! همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این ساختمان در منطقه ای با آب و هوای گرم و خشک واقع شده است؛ پس معماران پروژه تلاش داشتند که نه فقط پالت متریال، بلکه حتی ساختار خانه را نیز با این وضعیت هماهنگ سازند! آجر، اصلی ترین متریال به کار رفته در این پروژه است؛ اما در کنار آن می توان به استفاده از سنگ های محلی همچون بازالت و نِواسا نیز اشاره کرد. در کنار این ها، حضور گرمابخش و دوستانه ی متریال چوب و پارچه های سنتی هند را نیز می توان احساس نمود…

اما مهم ترین ویژگی ساختاری خانه آجری، استفاده از پانل های خورشیدی برای تامین بخش مهمی از انرژی فضاهای داخلی است! به این ترتیب، وابستگی ساکنین به سیستم های تهویه مطبوع پرمصرف کمتر و در مصرف برق صرفه جویی بیشتری خواهد شد.

پلان طبقه همکف
پلان طبقه اول
مقطع A-A
مقطع B-B
نمای شرقی

 

The Brick House

Solapur, India

Architects: Studio Humane

Lead Architect: Nemichand Sutar

Principal Architect: Sunil Hu’mane

Area: 7000 ft²

Year: 2019

Landscape Architect : Shruti Hu’mane

Structural Engineer : Sunil Mutalik

Photographs: Hemant Patil

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *