
ساختمان اداری سنگ نرم
موقعیت: تهران
معمار/معماران: سینا مصطفوی (استودیوی معماری setup)
تیم طرحی پروژه: بنفشه درویش ، حمید خاکی ، محسن نوری ، اشکان رضایی ، نیوشا زریباف ، کِن چِن (Ken Chen) ، گو زی (Guo Xi)
کارفرما: مجید قوی فکر
سال آغاز پروژه: ۲۰۱۴ میلادی
سال پایان پروژه: ۲۰۱۸ میلادی
مساحت: ۱۰۰۰ مترمربع
سازه: امین نکوئیان
تاسیسات الکتریکی: کامران نراقی پور
تاسیسات مکانیکی: بهرام اکثیری
عکس: پرهام تقی اف ، بامداد نوریان
رتبه دوم بخش تجاری و اداری و فضای کسب و کار جایزه معماری ۲A (آسیا) در سال ۲۰۱۸ میلادی
برنده در رقابت Architizer A+Awards در بخش Architecture + Stone به انتخاب مردم در سال ۲۰۲۰ میلادی

ساختمان اداری softstone یا سنگ نرم ، یک ساختمان با ارتفاع متوسط است! این بنای منحصر به فرد در مرکز یک منطقه ی شهریِ در حال توسعه در تهران قرار گرفته است. تراکم شهری و تغییرات کاربری زمین، بلوک های مسکونی کم ارتفاع این منطقه را به ساختمان هایی اداری یا تجاری با ارتفاع متوسط و بلند تبدیل کرده است. ساختمان softstone یا سنگ نرم در چنین شرایطی ظهور کرده است! این ساختمان اداری، به عنوان یک راه حل معمارانه و با استفاده از سنگ های محلی طراحی شده است.

حجم یکپارچه ی ساختمان، با بهره گیری از صفحات پیش ساخته شکل گرفته است. این صفحات، ابعاد و اندازه های متنوعی دارند و توسط پنل های فلزی چند لایه، پشتیبانی می شوند. از سوی دیگر، حرکت نرم اجزای تشکیل دهنده ی نما به ایجاد یک سطح منحنی شکل کمک زیادی کرده است. ورودی ها و بازشوهای ساختمان softstone را می توان به عنوان نقاط کانونی این سطح شیب دار تعریف کرد. در حقیقت، اینها هستند که به تغییر شکل پوسته ی ساختمان کمک می کنند. علاوه بر این، در تنظیم خط افق و ایجاد ارتباط در بین حیاط پشتی و راه پله ای که به پشت بام ختم می شود، نقش اساسی دارند.

شاید بد نباشد اگر به تعدادی از برجسته ترین استراتژی های طراحی ساختمان softstone اشاره کنیم! یکی از مهم ترین استراتژی های طراحی این ساختمان، در راستای جهت دادن به زاویه ی دید ناظران اتخاذ شده است. تیم معماران، تمرکز زیادی بر محو کردن (Blurring) پوشش ساختمان در محیط اطراف خود داشتند. آن ها تلاش کردند که با این روش، بر منظره ی رشته کوه های اطراف تهران تاکید کنند. به علاوه، اگر ناظر بیرونی نگاه خود را کمی به سمت پایین بلغزاند، می تواند منظره ی پانورامایی از خیابان را نیز مشاهده نماید!

از سوی دیگر، تیم معماران تلاش داشتند تا نمای پشتی این پروژه را نیز فعال نمایند. برای رسیدن به این هدف، نمای پشتی ساختمان از یک سو به پشت بام متصل و از سوی دیگر به آرامی در منظره ی سبز مقابل خود ادغام شده است. یکی دیگر از دستاوردهای باارزش معماران این پروژه، طراحی موفقیت آمیز یک حجم جذاب ساختمانی است. در واقع، کار این تیم چیزی فراتر از طراحی یک نمای دو بعدی است! آن ها توانسته اند که هر دو نمای غربی و شرقی بنا را با موفقیت در نمای جلویی، سقف و حیاط خانه ترکیب نمایند.
یکی دیگر از جنبه های مفید و اقتصادی پروژه طراحی و ساخت ساختمان softstone ، به حداقل رساندن هدر رفت متریال و مصالح است! تیم معماران پروژه توانسته اند با استفاده از تکنیک های مش زنی، به عناصری با اندازه های متنوع دست یابند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید قطعات به کار رفته در ساختمان softstone یا سنگ نرم اندازه هایی بین ۶۰ تا ۱۴۳۰ میلی متر دارند.




Softstone Mid-Rise Office Building
Tehran, Iran
Architect: SETUP Architecture Studio
Lead Architect: Sina Mostafavi
Design Team: Banafsheh Darvish, Ken Chen, Hamid Khaki, Mohsen Nouri, Ashkan Rezaee, Guo Xi, Niusha Zaribaf
Clients: Majid Ghavifekr
Area: 1000 m2
Year: 2014-2018
Structural design: Amin Nekooyian
Construction manager: Alireza Salami
Stonework contractor: Borhan Nouri
Electrical consultant: Kamran Naraghipour
Mechanical consultant: Bahram Eksiri
Photographs: Parham Taghioff , Bamdad Nourian