فراخوان بیستمین دوره جایزه معمار در سال ۱۳۹۹ شمسی منتشر شد!
تمام پروژه های ساخته شده پس از انقلاب در چهار گروه عمومی، بازسازی، مسكوني تک واحدي و مسكوني آپارتماني در ايران که در دورههای قبل جایزه معمار شرکت نکرده اند، مجاز به شرکت در رقابت سال جاری هستند و در چهار گروه جداگانه مورد ارزیابی قرار می گیرند. پروژههای معماری داخلی، اگر دخل و تصرف در اجزای ثابت فضای آنها صورت گرفته باشد، امکان شرکت در گروه بازسازی را خواهند داشت. اما پروژه های مرمتی مجاز به شركت در رقابت نيستند.
معیارهای داوری بیستمین دوره جایزه معمار
معیارهای عمومی زیر در داوری تمامی پروژهها مدنظر قرار خواهند گرفت:
– خلاقیت و نوآوری در طراحی و نوآوری در کاربرد مصالح و فناوری ساختمان
– مواجهه خلاقانه با مشکلات خاص پروژه از جمله: محدودیت های اقتصادی، شرایط خاص سایت از نظر ابعاد و اندازه ها، ضوابط و رویه های قانونی (به ویژه در شهرها)، دشواری های فنی و…
– دقت و نوآوری در طراحی جزئیات
– توجه به محیط پیرامونی و شرایط اقلیمی، ارزش هاي زيست محيطي و تعهدات اجتماعي
بدیهی است که قضاوت نهایی درمورد هر پروژه نه از طریق مشخص کردن امتیاز آن در هرکدام از موارد فوق و معدل گیری از امتیازات، که با قضاوت درباره تمامیت آن صورت خواهد گرفت.
داوری
روش داوری همچون سال های گذشته شامل چند مرحله حذف و انتخاب برای گزینش پروژههای نیمهنهایی، نهایی و برندگان در هر چهار گروه خواهد بود.
نحوه شرکت در بیستمین دوره جایزه معمار
۱- در مرحله نخست همه شرکت کنندگان می بایست مدارک خود را پرينت شده در حداکثر ۲۵ صفحه A3 (به جز صفحه شرح پروژه که حداکثر در دو صفحه A4 باید باشد) به صورت سیمی در موعد هاي مقرر (شنبه ۱ شهريور براي طرح هاي مسكوني، يكشنبه ۲ شهريور براي طرحهاي بازسازي، دوشنبه ۳ شهريور براي طرح هاي عمومي) تا ساعت ۴ بعدازظهر به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايين تر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه ديباج، پلاك ۶، طبقه دوم، واحد ۶ (تلفن و دورنگار: ۲-۲۶۴۰۰۹۸۰) بفرستند.
• روی هیچ کدام از پرینت های A3 نام طراح و دفتر طراحی ذکر نشود. نام پروژه، نام طراح، نشانی، شماره تلفن و دورنگار در صفحه شرح پروژه A4 و روی پاکت نوشته شود.
مدارک لازم عبارتند از:
الفـ شرح پروژه حداکثر در دو صفحه A4 با حروفی که به راحتی قابل خواندن باشند شامل موارد زیر:
• تیم طراحی معماری، سازه، تاسیسات و… و همچنین مجریان اصلی پروژه
• مشخصات کارفرما و بهره برداران
• محل پروژه با کروکی و نشانی دقیق
• کاربری بنا با ذکر جزئیات
• سازه و تأسیسات بنا بهطور کلی
• سطوح زیربنا و زمین پروژه
• ايده طراحي
• سال شروع و خاتمه اجرا
• نوآوری ها و مزایای پروژه
• در این مرحله CD لازم نیست.
طراحان پروژه های بازسازی باید توضیحات اضافی در موارد زیر ارائه دهند:
• کاربری قبلی و فعلی بنا
• محدوده مداخلات
• وضعیت بنا قبل از بازسازی
• مهمترین ارزشهای بنای موجود
• سازه و تاسیسات اولیه بنا
بـ تصاوير و نقشه ها برای هر چهار گروه
• پلان نشان دهنده موقعیت بنا در محیط اطراف
• پلان طبقات اصلی
• مقاطع و نماهاي اصلي
• تصاویر نشاندهنده ساختمان در محیط اطراف، داخلی و خارجی ساختمان و جزئيات مهم
• هرگونه تصویر، طرح یا نموداری که درک پروژه را تسهیل کند. پروژه های بازسازی می بایست تصاویر وضعیت بنا را قبل و بعد از مداخله نشان دهند.
۲- در مرحله نخست هيئت داوران در روزهاي ۱۰ و ۱۱ شهريور مدارك رسيده را بررسي و مواردي را كه از نظر آنها در مرحله نخست حذف مي شوند مشخص مي كنند. پروژه های باقیمانده به مرحله نیمه نهایی راه می یابند.
۳- همه طراحاني كه به مرحله نيمه نهايي راه يافته اند، میبایست مدارک پروژه خود (شامل: شیت ها و CD) را مطابق جدول زماني: طرح هاي مسكوني در روز شنبه ۲۹ شهریور، طرح هاي بازسازي در روز یکشنبه ۳۰ شهریور و طرحهاي عمومي در روز دوشنبه ۳۱ شهریور، تا ساعت ۴ بعدازظهر به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايين تر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه ديباج، پلاك ۶، طبقه دوم، واحد ۶ (تلفن و دورنگار: ۲-۲۶۴۰۰۹۸۰) تحویل دهند.
الفـ شیت ها: همه نقشه ها، عکس ها و توضیحات می بایست روی فوم (foamboard) به ابعاد ۵۰×۷۰ سانتیمتر (حداکثر ۵ صفحه) و به صورت عمودی چسبانده شوند (حتما از صفحات چوبی و PVC استفاده نشود).
• روی هیچ کدام از شیت ها نام طراح و دفتر طراحی ذکر نشود. نام پروژه، نام طراح، نشانی، شماره تلفن و دورنگار روی پاکت نوشته شود.
بـ CD : CD باید حاوی متن با فرمت Word، تصاوير و نقشه ها با فرمت JPEG يا TIF و ۳۰۰ DPI باشد (عکس ها به ترتیب اولویت شماره گذاری شود). از اين تصاوير براي تهيه فيلم فيناليست ها و برندگان استفاده مي شود.
• پروژه های متعدد متعلق به یک معمار (مشاور) در پاکت های جداگانه ارسال شود.
هیئت داوران بیستمین دوره جایزه معمار
سيروس باور
متولد ۱۳۱۳ شمسی در شيراز، دانش آموخته معماري از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است و دكتراي معماري را از دانشكده معماري دانشگاه فلورانس ايتاليا گرفته. او علاوه بر طراحي خانهها و بناهاي متعدد، مدير گروه آموزشي معماري، مدير گروه شهرسازي، عضو هيئت علمي دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران (۱۳۵۰-۵۸)، عضو شوراي داوري طرح هاي جامع شهري در وزارت مسكن و شهرسازي (۱۳۵۰-۵۸)، عضو هيئت مديره اولين سازمان نظام معماري تهران (۱۳۵۶)، مدير و طراح طرح جامع شيراز، يزد و شهر صنعتي ساوه بوده و در طرح هويت بخشي مدارس ايران (از سوي سازمان نوسازي مدارس كشور) شركت داشته است.
رضا حبیب زاده
متولد ۱۳۵۳ شمسی ، دانش آموخته معماری دانشگاه شهید بهشتی است. فعالیت حرفه ای را از سال ۱۳۸۰ شمسی با تاسیس دفتر متافورآغاز کرد و از سال ۱۳۹۲ شمسی تاکنون در دفتر شخصی خود مشغول به کار است. از جمله جوایز او، رتبه اول مسابقه معمار ۱۳۹۸ برای ساختمان مسکونی کناراب، رتبه دوم مسابقه معمار ۱۳۹۵ برای ساختمان مسکونی گوشواره ها، برگزیده فستیوال جهانی معماری در بخش مسکونی سال ۲۰۱۰ میلادی برای ساختمان مسکونی باغ ونک است و همچنین پژوهش هایى در زمینه سکونت، دیالوگ و معماری، رمان و معماری انجام داده، و در این باره مقالاتی نوشته است.
محمد عرب
متولد ۱۳۵۹ شمسی در اصفهان، دانش آموخته معماری دانشگاه آزاد اصفهان، فعالیت حرفه ای را از سال ۱۳۸۱ با دفتر محلی مهندسان مشاور باوند با طرح توسعه اصفهانِ تاریخی آغاز کرد. در سال ۱۳۹۱ شمسی به همراه مینا معینالدینی دفتر فضا، رویداد، شهر (USE Studio) را تأسیس کرد که در مدت فعاليت حرفه اي خود جوايز متعدد ملي و بين المللي کسب کرده، از جمله رتبه اول جایزه معمار بخش مسکونی تک واحدی (۱۳۹۷ شمسی)، رتبه اول جایزه معمار بخش مسکونی آپارتمانی (۱۳۹۶ شمسی)، رتبه اول جایزه معمار بخش بازسازی (۱۳۹۵ شمسی)، رتبه دوم جایزه معماری آسیا (۱۳۹۶ شمسی)، طرح تقدیر شده پروژه سالِ جایزه معمار خاورمیانه (۲۰۱۳ میلادی)، رتبه دوم مسابقه طراحی نما مجتمع تجاری و اداری شهر رؤیاها (۱۳۹۲)، رتبه دوم جایزه طراحی و معماری نما (۱۳۹۱ شمسی) و رتبه اول طراحی سردر دانشگاه اصفهان (۱۳۸۷ شمسی) و… .
کامبیز مشتاق گوهری
متولد ۱۳۵۲ شمسی ، دانش آموخته معماری دانشگاه شهید بهشتی است. در دوران تحصیل همزمان در رشته های نقاشی، سرامیک و مجسمه سازی نیز فعالیت داشته و ۲۴ نمایشگاه انفرادی و جمعی در گالری های تهران، و موزه هنرهای معاصر برگزار کرده است. دکترای معماری را از دانشگاه پاریس ۱۲، دکترای آمایش سرزمین را از دانشگاه پاریس ۸ و انستیتو ژئوپلتیک فرانسه گرفته است. او موسس و مدیر مسئول مجله کاو بوده و بیش از ۴۰ مقاله در زمینه های مختلف معماری، آمایش سرزمین و ژئوپلتیک شهری در نشریات داخلی و خارجی به چاپ رسانده است. او عضو هیئت علمی دانشگاه است و مسئولیت های اجرایی متعددی را در حوزه میراث فرهنگی و طراحی کالبدی بر عهده داشته است. در سال ۱۳۹۷ شمسی، برگزیده نخست جایزه معمار در گروه بازسازی شده است.
نشید نبیان
نشید نبیان متولد ۱۳۵۵ شمسی ، دانشآموخته معماری دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد شهرسازی از دانشگاه تورنتو، دکترای طراحی از دانشگاه هاروارد، و فوق دکترای شهرهای هوشمند از دانشگاه MIT است و سابقه تدریس و پژوهش در دانشگاه تورنتو، دانشگاه MIT، دانشگاه نورث ایسترن و دانشگاه هاروارد را در کارنامه خود دارد. همراه با رامبد ایلخانی شریکِ موسس گروه طراحی شیفت یا مهندسان مشاور تغییر روند طرح است که در مدت فعالیت حرفه ای جوایز متعدد ملی و بین المللی از جمله جایزه معمار را کسب کرده اند. از نشید نبیان مقالات متعددی در زمینه معماری و شهرسازی، شهرهای هوشمند و معماری تعاملی به فارسی و انگلیسی در نشریات ملی و بین المللی چاپ شده اند و در اردیبهشت ۱۳۹۵ شمسی، مرکز نوآوری های شهری تهران را به عنوان شاخه پژوهش طراحی-محور گروه طراحی شیفت با تمرکز بر نوآوری های فضامند و شهریت هوشمند ایرانی تاسیس کرد.
اعلام نتایج داوری و اعطای جوایز
داوري پروژه هاي راه يافته به مرحله نيمه نهايي در روزهاي ۵، ۶ و ۷ مهر ماه ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
• برندگان این دوره در ۱۰ مهر ۱۳۹۹ طی مراسمی که محل برگزاری آن متعاقبا اعلام خواهد شد، اعلام میشود.
علاقمندان برای اطلاعات بیشتر درباره جایزه معمار می توانند با دفتر مجله تماس بگیرند یا به سایت مجله به نشانی memarmagazine.com یا کانال مجله مراجعه نمایند.