نورمن فاستر از طرح جامع بازسازی شهر خارکیف اوکراین رونمایی کرد!

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : نورمن فاستر معمار بریتانیایی و برنده‌ی جایزه معماری پریتزکر در سال ۱۹۹۹ میلادی در سفر به شهر خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین، از جزئیات طرح بازسازی این شهر که شامل یک ساختمان شاخص طراحی شده توسط خودش نیز می‌باشد، رونمایی کرد.

این طرح جامع بازسازی حاصل همکاری مشترک میان فاستر+شرکا، استودیو مهندسی آروپ، بنیاد #نورمن_فاستر و گروه معماران خارکوف می‌باشد که با هدف احیای این شهرِ واقع در شرق اوکراین پس از بمباران شدید در طول تهاجم روسیه به این کشور برنامه‌ریزی شده است.

ویرانی‌های شهر خارکیف اوکراین پس از حملات نظامی گسترده ارتش روسیه

طرح جامع بازسازی حاصل برگزاری بیش از ۱۰۰ جلسه میان معماران و توسعه‌دهندگان بوده است که بر پنج موضوع اصلی تمرکز دارد: میراث تاریخی، رودخانه‌ها، صنعت، مسکن و منطقه‌ی علمی.

بخش میراث تاریخی بر ساخت یک نماد معماری جدید در مرکز شهر خارکوف تمرکز خواهد داشت؛ همچنین کارخانه‌ زغال سنگِ واقع در این شهر نیز به عنوان یک پروژه‌ی صنعتی به یک مرکز انرژی پاک تبدیل خواهد شد! بلوک‌های مسکونی موجود در سرتاسر شهر، مقاوم‌سازی خواهند شد؛ علاوه بر این زمینی به طول شش کیلومتر بین رودخانه‌های خارکوف و نمیشلیا به عنوان طرح رودخانه‌ها به یک پارک شهری تبدیل خواهد شد. منطقه‌ی علمی نیز متشکل از ساختمانی خواهد بود که به محلی برای استقرار کسب و کارهای نوآورانه اختصاص خواهد یافت! این ساختمان توسط شخص نورمن فاستر طراحی شده است.

ایگور ترژوف شهردار شهر خارکیف در مصاحبه‌ای می‌گوید:

“امروز ما این فرصت را داشتیم تا با لرد نورمن فاستر پیرامون چگونگی بازسازی شهر خارکیف صحبت کنیم! این اولین ملاقات حضوری ما بود؛ ملاقاتی که حاصل همکاری چندین ماهه‌ی شورای شهر خارکیف، معماران بومی خارکیف و کارشناسان برجسته جهانی بوده است… ما با هم درباره طرح جامع شهر خارکیف، چگونگی بازسازی مناطق مسکونی و همچنین ایجاد نه فقط یک پارک علمی، بلکه یک جامعه علمی در یک منطقه‌ی علمی به تبادل نظر پرداختیم…”

خارکیف را که در ۴۰ کیلومتری مرز روسیه قرار گرفته است، بایستی مهم‌ترین شهر صنعتی اوکراین از لحاظ حمل و نقل، کشاورزی و… دانست. این شهر در جریان تهاجم ارتش روسیه به خاک اوکراین به شدت آسیب دید! به گونه‌ای که سازمان میراث جهانی #یونسکو در گزارشی اعلام کرد از زمان آغاز تهاجم روسیه به این کشور بیش از ۱۴۰ ساختمان مهم آسیب دیده است! علاوه بر این، بسیاری از سازمان‌های میراث فرهنگی جهانی نسبت به تخریب وحشیانه‌ی میراث معماری اوکراین در جریان این تهاجم نظامی هشدار داده بودند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *