متاورس چگونه دنیای معماری و طراحی داخلی را تغییر خواهد داد؟

اختصاصی هنر و معماری آبگینه : متاورس، متاورس و متاورس! یکی از موضوعات داغ این روزها بی شک چیزی نیست جز مفهوم متاورس. اصطلاحی که مربوط به دیروز و امروز نیست (این ایده از سال های دور در ذهن افراد فعال در حوزه تکنولوژی بوده است) اما تغییر نام ناگهانی کمپانی فیسبوک به متا در ششم آبان‌ ماه سال ۱۴۰۰ شمسی در جریان یک کنفرانس آنلاین بر همه گیری این مفهوم به قوت هر چه تمام دامن زد! در ادامه به بررسی رابطه های جذاب و هیجان انگیز متاورس ، معماری و طراحی داخلی با یکدیگر خواهم پرداخت! با من همراه باشید.

فراجهان ؛ تخیل بی انتها

مارک زاکربرگ ، بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک در مصاحبه ای با کیسی نیوتن (Casey Newton) یکی از ویراستاران کمپانی The Verge می گوید:

“شما می‌ توانید فراجهان را یک اینترنت تجسم‌ یافته (یا مجسم سازی شده | مجسم کردن: صورت دادن در ذهن به امری خیالی یا غایب و دور (لغت نامه دهخدا)) بدانید! جایی که در آن می توان علاوه بر مشاهده ی یک محتوا، در آن حضور نیز داشت! شما احساس خواهید کرد که در کنار افراد دیگری حضور دارید… گویی در مکان‌ های دیگری خواهید بود… تجربه‌ های متفاوتی را کسب خواهید کرد! تجربه هایی که نمی‌ توان آن ها در یک برنامه یا صفحه وب دو بعدی لمس کرد…”

متاورس و طراحی داخلی

به بیان ساده تر می توان گفت متاورس، یک اینترنت دست کم به صورت سه بُعدی خواهد بود! یک محیط مجازی که می‌ توان به جای تماشای آن روی صفحه ی نمایش دو بُعدی، وارد آن شد و به فعالیت های گوناگونی از جمله کار کردن، ملاقات با دوستان، سفر به مکان های مختلف، خلق یک اثر هنری مجازی و یا حتی خرید یک لباس دیجیتال پرداخت! پیش بینی های اخیر بازار نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۴ میلادی، ارزش بازار متاورس می تواند به ۸۰۰ میلیارد دلار افزایش یابد…

متاورس برای گیمرها، توسعه دهندگان املاک و مستغلات، معماران و طراحان داخلی این فرصت را فراهم خواهد کرد که در دنیای دیجیتال موازی با دنیای واقعی با بهره گیری از آواتار خود به معاشرت، کار، بازی و همچنین یادگیری بپردازند… نبایستی فراموش کرد که یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های متاورس، نحوه حضور کاربران در آن است؛ حضوری که قرار است توسط آواتارها اتفاق بیافتد…

متاورس و طراحی داخلی

در این بین، این سوال مطرح می شود که آیا متاورس یک واقعیت مجازی (VR) است؟

واقعیت مجازی (یا Virtual Reality) یک دنیای شبیه‌ سازی شده با استفاده از کامپیوتر و به شکلی قابل باور است که با استفاده از ابزارهای خاص به آدمی این امکان را می‌ دهد که در آن قرار بگیرد و با آن تعامل برقرار کند. به بیان ساده تر، واقعيت مجازی نوعی فناوری براي ايجاد تعامل بين انسان و رايانه است که توسط آن داده های پيچيده تبديل به تصوير، صوت و عوامل تحريک حواس شخص مي شود تا حضور واقعی در محيط مجازی به او القا شود.

توجه داشته باشید متاورس، واقعیت مجازی نیست اما در Virtual Reality قابل دسترس خواهد بود؛ همچنین عملکرد آن محدود به فناوری های VR نیز نخواهد ماند (متاورس به طور بالقوه برتر از VR است). دنیاهای واقعیت مجازی بسیار کوچک هستند، اما در فراجهان با دنیایی بسیار وسیع‌ تر سروکار خواهیم داشت! می توان گفت تفاوت اصلی میان این دو به وسعت آن ها باز می گردد… فراموش نکنیم متاورس، نسخه ی پیشرفته ای از اینترنت فعلی متشکل از شبکه ی عظیمی از فضاهای سه بعدی و شبیه سازی شده است. پس می توان گفت متاورس یک اَبَر واقعیت مجازی است که کاربران آن می تواند از سراسر نقاط دنیا به آن متصل شوند و حس حضور مجازی را تجربه نمایند…

پروژه Openhouse ؛ همکاری مشترک میان شارلوت تیلور (Charlotte Taylor) و کارخانه خلاقیت ۳DD

متاورس و آغازی بر معماری مجازی

فراجهان سبب افزایش محبوبیت مفهومی با عنوان طراحی داخلی مجازی خواهد شد! همانطور که متاورس به تدریج تکامل می یابد، نسلی از طراحان جدید نیز با عنوان طراحان داخلی مجازی با طیف گسترده ای از مهارت ها و ایده ها فقط برای انجام فعالیت طراحی در محیط های مجازی و همچنین فضاهای زندگی دیجیتال در بسترهای متاورسی به منصه ظهور خواهند رسید.

از آنجایی که اجرای فضاهای داخلی در فراجهان به استفاده از مواد فیزیکی نیاز ندارد، هزینه های ساخت و همچنین زمان احداث هم برای مصرف کننده و هم برای طراح حذف خواهد شد! این اتفاق باعث تسریع در شخصی سازی هر چه بیشتر محصولات و فضاهای طراحی شده در این فراجهان می گردد. به عنوان مثال، چنانچه یک مشتری، تختِ دیجیتالی از جنس پلاستیک قرمز رنگ بخواهد (در عوض چوب ماهون)، تغییر بافت آن تخت تنها چند دقیقه به طول خواهد انجامید… با اطمینان می توان گفت در فراجهان، معماران قدرت غیرقابل تصوری برای رهایی از محدودیت‌ های دنیای فیزیکی در حیطه ی طراحی خواهند داشت.

کیسه لوبیا (bean bag) ؛ همکاری مشترک میان Dissrup و BO.VK’s Posterum

يکي از مزايای واقعيت مجازی، بهره گيری از آن به عنوان يک ابزار جديد در حوزه ی معماری و یا شبيه سازی یک بنا پیش از ساخت است (فرصتی ایده آل برای جلوگيری از بروز خطاهای احتمالی در حين طراحی). بی شک با این موضوع موافق خواهید بود که یکی از بزرگ‌ ترین چالش‌ ها برای معماران چیزی نیست جز متقاعد نمودن مشتریان پیرامون این موضوع که نسخه ی اجرا شده ی یک طرح یا پروژه، شبیه به نسخه ی دو بعدی یا سه بعدی خود خواهد بود! اینجاست که متاورس وارد می شود…

به کمک متاورس، معماران می‌ توانند نه تنها شکل کلی یک بنا را نمایش دهند، بلکه می‌ توانند نشان دهند که آن بنا و اتمسفر حاکم بر آن، چه حسی را منتقل خواهد کرد.

علاوه بر این ها، نبایستی فراموش کرد که معماری یکی از عناصر ضروری و موردنیاز کاربران در دنیای متاورس می باشد! چرا که این معمار است که با طراحی فضاهای گوناگون با عملکردهای مختلف، به کاربر اجازه می دهد در محیط های متنوع حرکت نماید، با دیگران معاشرت کند و زندگی مجازی را تجربه نماید…

نیمکت مبلی طراحی شده توسط Six n Five Objects

البته در انتها باید به این نکته اشاره نمود که اگرچه متاورس، ابزاری پرکاربرد و دقیق خواهد بود، اما نمی تواند جایگزین تعاملات انسانی شود. متاورس یک ابزار در حال پیشرفت با هدف اشکال زدایی است (فرایند یافتن اِشکال و رفع آن)!

 

منبع:

tallboxdesign.com

medium.com

 

بیشتر بخوانید:

طراحی اولین خانه زمستانی مجازی در متاورس توسط آندرس ریزینگر و آلبا د لا فوئنته

چرا فراجهان برای معماران مهم است؟ معماران در متاورس چه کارهایی می‌توانند انجام دهند؟

 

معمار | معمار محتوا

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *