
اختصاصی هنر و معماری آبگینه : بالکریشنا ویتالداس دوشی (Balkrishna Vithaldas Doshi) معمار هندی به سبب تاثیر قابل توجه خود در رشد بیش از پیش معماری هند و برای قدردانی از تلاش ۷۰ ساله وی در عرصه معماری، مدال طلای موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) در سال ۲۰۲۲ میلادی را به خود اختصاص داد! مدال طلای موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) هر ساله با هدف تجلیل از فرد معمار که در پیشرفت معماری تاثیرگذار بوده است، اعطا می شود (موردتایید شخص الیزابت دوم، ملکه سلطنتی بریتانیا). کمیته داوران اهدای مدال طلای موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) در سالجاری متشکل بود از معماران دیوید ادجای (David Adjaye) معمار غنایی-انگلیسی و تاثیر گذارترین معمار جهان در سال ۲۰۱۷ میلادی به انتخاب مجله تایمز، آلیسون بروکس (Alison Brooks) معمار کانادایی، کیت چین (Kate Cheyne) و گاس کیسلی-هیفورد (Gus Casely-Hayford) موزه دار و تاریخ دان بریتانیایی به سرپرستی سیمون آلفورد (Simon Allford) مدیر فعلی موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA).

سیمون آلفورد مدیر فعلی موسسه سلطنتی معماران بریتانیا درباره انتخاب بالکریشنا دوشی برای دریافت مدال طلای این موسسه اینچنین می گوید:
“بالکریشنا دوشی لایق ترین فرد برای دریافت این جایزه است! او نسل جدیدی از معماران هندی را با آموزش ها و تجربه های خود تقدیم جامعه کرده است…”
بالکریشنا دوشی که استودیوی معماری خود را با نام مشاوران واستو شیلپا (Vastu Shilpa Consultants) در سال ۱۹۵۵ میلادی تاسیس کرده است، در این باره می گوید: “من از دریافت مدال طلای سلطنتی از ملکه انگلیس، بسیار خرسند هستم! خبر دریافت جایزه ،خاطرات دوران همکاری من با لو کوربوزیه را در سال ۱۹۵۳ میلادی زنده کرد! زمانی که او به تازگی خبر دریافت مدال طلای سلطنتی خود را دریافت کرده بود. امروز و بعد از گذشت شش دهه، از دریافت همان جایزه ای که به استاد من یعنی لوکوربوزیه تعلق گرفته بود، غافلگیر شده ام…”

بالکریشنا دوشی نود و چهار ساله (متولد ۲۶ اوت سال ۱۹۲۷ میلادی در شهر پونه) به عنوان اولین معمارِ هندیِ برنده ی جایزه معماری پریتزکر در سال ۲۰۱۸ میلادی، دارای از بیش از ۱۰۰ پروژه ساخته شده است! او همچنین همکاری های متعددی نیز با لو کوربوزیه ، معمار، شهرساز و نقاش سوئیسی و لوئی کان ، معمار استونی-تبار آمریکایی در کارنامه دارد!
از پروژه های کلیدی و قابل توجه این فارع التحصیل دانشکده هنر سر جی جی واقع در شهر مومبای (با نام پیشین بمبئی) می توان به طراحی مهمانخانه آتیرا در سال ۱۹۵۸ میلادی، طراحی دانشگاه CEPT در سال ۱۹۶۶ میلادی و همچنین طراحی گالری هنری امداواد نی گوفا در سال ۱۹۹۴ میلادی اشاره کرد. او همچنین واحدهای مسکونی ارزان قیمت آرانیا را برای ۸۰۰۰۰ نفر در شهر ایندور واقع در کشور هند (پانزدهمین شهر بزرگ هند و مرکز تجاری ایالت مادیا پرادش) طراحی کرد؛ پروژه ای که توانست به عنوان برنده جایزه معماری آقاخان در سال ۱۹۹۵ میلادی انتخاب شود…




در انتها لازم به یادآوری است جایزه بین المللی ریبا (جایزه معماری سلطنتی بریتانیا) جایزه ای است که توسط موسسه سلطنتی معماران بریتانیا به ساختمان های سراسر انگلستان و سایر نقاط جهان اعطا می شود. در طی ۵۰ سال گذشته، این جایزه به صورت سالانه به شخص یا گروهی از افراد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در پیشرفت معماری تأثیر بسزایی داشته اند، اعطا شده است (دستاوردهایی در نوآوری معماری صرف نظر از شکل، اندازه و بودجه).
منبع:
dezeen.com
indianexpress.com
theguardian.com
معمار | معمار محتوا